Lasten ja nuorten palveluihin tulee panostaa. Perusopetuksen kehittäminen lähikouluperiaatteen mukaisesti on tärkeää; jokaisella lapsella ja nuorella on perustuslaillinen ja perusopetuslaillinen oikeus saada laadukasta opetusta ja oppimisen tukea omassa lähikoulussaan.

Pelot ja tunteet inkluusiosta eivät saa vaikuttaa päätöksentekoon ja vaarantaa oppilaiden oikeuksia sekä laadukkaan opetuksen toteutusta.  Rehtorina tiedän, että lähikouluperiaate on oikea suunta ja sen laadukasta toteuttamista on jo tehty pitkään.

Mahdollisuudet ovat kouluille moninaiset. Tähän työhön tarvitaan koko valtuuston tuki ja asianmukaiset resurssit. Luokan- ja aineenopettajien eriyttämisosaamista on vahvistettava aidosti, joustavat rakenteet jokaiseen kouluun erityisopettajien työlle on saatava kuntoon, haastavimman erityisen tuen oppilaiden opettajaresurssit (osaamisresurssi, tuntiresurssi) on saatava kuntoon – tässä ala- ja yläkoululaisten välinen epäsuhta on poistettava, turhaa byrokratiaa on pystyttävä karsimaan, jotta oppilaan tarvitseman tuen saaminen ei jää kiinni byrokratian portaiden monianisuudesta.


0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *